Anasayfa

Kapak fotoğrafı bulma özelliği geri geldi.

8 years ago
4 yorum
Hasan Civelek

Kitapi'de yeni bir eser kaydı yaparken kolaylık olsun diye eser adına göre Google üzerinden kapak fotoğrafı bulup getiriyorduk. Kaydetmek istediğiniz kitabın kapağı bunlardan biriyse üzerine tıklayarak kapağı ekleyebiliyordunuz. Bunun için Google'ın sağladığı bir API'yi kullanıyorduk. Google bu API'yi geçen haftalarda iptal etti.

Biz de bu API'yi kullanmadan doğrudan Google Images'de arama yapıp çıkan sonuçları tıpkı eskisi gibi gösterecek bir düzenleme yaptık. Hatta bu kez daha fazla kapak resmi gösterebilecek şekilde güncelledik.

Eserlerinizi kaydederken lütfen kapak fotoğraflarını ihmal etmeyin. Bu kapak fotoğrafları ile Kitapi çok daha zengin bir görünüme sahip olacaktır. Kapak fotoğrafı seçerken mümkün olduğunca üzerinde alışveriş sitesi gibi başka markaların logoları olmamasına dikkat edin.

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Hakan Sarı

11 Dec 2015

12:49

Namık Kemal Ortaokulu Kütüphanesi

Ben de kaç gündür bu kapak resimleri neden görünmüyor diyordum, gözün kör olmasın google bunu da mı yaptın :) Yeni haliyle daha zenginleştirilmiş kapak resmi önerileri bize kolaylık sağlayacağa benziyor. Teşekkürler Hasan Civelek, çok yaşa Kitapi...

Hasan Civelek

12 Dec 2015

09:47

http://bthayat.net

Hasan'ın Kitaplığı

Biz teşekkür ederiz Hakan Hocam :) Siz kullandıkça Kitapi bir işe yarıyor. Yoksa kendi başına bir kıymeti yok.

Deniz Kiyisi

15 Dec 2015

04:25

Kucuk bir hatirlatma: Google Imags den gelen resimleri telif hakkina dikkat etmeden nasil sisteminize ekliyorsunuz? Yazar/Yayinevi izin veriyor mu bu sekilde kullanmaniza? Ilerde mahkeme sorunlari yasamamaniz icin dikkat etmenizi tavsiye ederim! Kolay gelsin.

Hasan Civelek

15 Dec 2015

13:53

http://bthayat.net

Hasan'ın Kitaplığı

Uyardığınız için teşekkür ederiz fakat ticari bir uygulama değiliz. Kaldı ki o kitabın tanıtımına katkı sağlıyoruz :) Kitabın içeriğini sunmuyoruz. Kapak fotoğrafı problem ise kitabın ismi, yayınevinin adı da problem olur. Ayrıca bazı popüler kitap yorum sitelerinde, alışveriş sitelerinde kapak fotoğrafları kullanılıyor. Araştırmadım ama bu kadar kitap görseli için telif ödendiğini düşünmüyorm. Kaldı ki yukarıda yazdığımız üzere bizim onlara daha çok faydamız oluyor :) Burda dikkat edilecek yegane husus, kapak görseli seçerken üzerinde ticari başka bir markanın logosunun bulunmaması. Mesela alışveris siteleri görseller başka yerde kullanılmasın diye logolarını ekliyorlar. Zaten bağırsa sadece bunlar bağırır. Ama onlara da cevabımız yine aynı olurdu. Onların faydasına iş yapmış oluyoruz. Yine de bu hususa dikkat etmek önemli. Kitabın kapağını seçerken üzerinde ticari logo bulunmayanlardan seçmek gerektiğini bir kere daha hatırlatmış olalım. Size de bu vesileyle teşekkür ederiz.


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.