Anasayfa

'Ödünç / Teslim İşlemleri Dağılımı' Raporu

8 years ago
Hasan Civelek

Kütüphanenin genel performansını en hızlı ifade eden rapor günlük işlem raporudur. Kaç ödünç alma işlemi yapılmış ve kaç teslim etme işlemi yapılmış, toplam olarak ne kadar işlem yapılmış bu raporda görmek mümkün.

İlerleyen zamanlarda "sınıf bazında" da bu raporu görmek isteyenler çıkarsa talep doğrultusunda o detayı da ekleyebiliriz. Şu kadarını ifade edelim ki; ödünç alma, teslim etme işlemleri zaten sınıf bazında tutuluyor. Sadece şimdilik rapora yansımıyor.

Rapor ekranlarını olabildiğince birbirine benzer bir görüntüde tutmaya çalışıyoruz. Böylece bir ekrana alışan kullanıcı zorluk çekmeden başka bir ekranı da rahatlıkla kullanabilecektir. sadece raporlarda değil Kitapi'nin genelinde bu çizgiyi korumaya gayret ediyoruz.

Mesela bu rapordaki Ödünç Alma işlemi "mavi" renkte, teslim etme işlemi "yeşil" renkte ifade ediliyor. Aynı renkler "Takvim" ve "Ödünç Alma" bölümünde de kullanıldığı için buna riayet etmek istedik.

Son olarak şunu da belirtelim; Kitapi'yi şuan aktif olarak 3-4 kütüphane kullanıyor. Bu sayının 1000'lerle ifade edilmesi durumunda bu raporu kütüphanelerden bağımsız olarak ele aldığımızda o 1000 kütüphanenin genel durumunu ortaya koyma şansımız olur. Daha da idealini düşünürsek bu rapor sayesinde bir gün şunu deme şansımız olur: 'Bugün Türkiye'de şu kadar öğrenci kitap ödünç aldı, şu kadar öğrenci kitap teslim etti."

 

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.