Anasayfa

Kitapi QR kodları okumak için akıllı telefonunuzu, tabletinizi kullanabilirsiniz.

8 years ago
Hasan Civelek

Kitapi sisteminde her eserin ve her üyenin 6-7 karakterlik bir QR kodu bulunmaktadır. Bu kodlar QR kod okuyucu bir cihazla saniyeler içerisinde taranıp o sırada açık olan bilgisayar ekranınıza aktarılabilir. Fakat QR kod okuyucuları eski tip barkod okuyuculara nazaran pahalı cihazlardır. Bu sorunu aşmak için artık herkesin cebinde olan akıllı telefonları veya kameralı tabletleri kullanabilirsiniz.

QR kod okuyabilen ücretli ücretsiz pek çok akıllı telefon uygulaması var. Fakat bunların QR kodları okuması yetmiyor, bilgisayarda o sırada açık olan Kitapi ekranına da yansıtabilmesi lazım ki biz o kodları elimizle yazma zahmetinden kurtulalım. İşte bu noktada şimdilik en ekonomik çözümü CLZ Barry isimli uygulama sağlıyor. Bu uygulamanın fiyatı 9.99 $. iOS ve Android versiyonu mevcut. Dahası, bu uygulamanın okuduğu verileri bilgisayarınıza aktarması için gereken programın da Mac ve Windows versiyonları bulunuyor. Masaüstünüze kuracağınız bu ek uygulama (Buddy for Barry) ücretsiz. Bunu bir çeşit "sürücü / driver" diye düşünebiliriz.

Sistemin nasıl çalıştığını da kısaca anlatalım. Masaüstü uygulaması Buddy for Barry'i kurduğunuzda bilgisayarınızın işletim sistemine göre küçük bir ikon görünüyor. Telefonunuza da CLZ Barry'i satın alıp kuruyorsunuz. Telefonunuzdaki program internete bağlıysanız otomatik bir ID (kimlik numarası) alıyor. Masaüstü programının menüsüne girip bu kimlik numarasını kaydediyorsunuz. Böylece masaüstü programı ile cep telefonunuzdaki uygulama senkron hale geliyor. Yani birbirleri ile konuşabilir hale geliyorlar.

Bundan sonra cep telefonunuzu kullanarak QR kod okuduğunuzda bilgisayarınızda imlecin olduğu yere bu kod hemen yazılıyor. Böylece siz 6-7 karakterlik karışık bir veriyi yazmak için hiç zaman kaybetmiyorsunuz. İnternet tabanlı olmasına rağmen bu sistem gayet hızlı çalışıyor.

Aşağıdaki videoda Kitapi'nin ilk aşamalarında bu sistemi nasıl test ettiğimizi görebilirsiniz.

NOT: Cep telefonunuza kurduğunuz uygulamanın ayarlarında "Allow Duplicates" seçeneğini aktif hale getirmeyi unutmayın. Yoksa bir QR kodu ikinci kez okumaya çalıştığında uyarı verecektir.

 

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.