Anasayfa

Teslim / Uzatma ekranında işinizi kolaylaştırıcı bir güncelleme yaptık

8 years ago
Hasan Civelek

Kitapi'yi kullananlar arttıkça kütüphanelerin işleyişine göre bazı ihtiyaçlar hasıl oluyor. Bunlar bize mail yoluyla iletildiğinde biz de elimizden geldiğince bunlara cevap yazıp iyileştirmeler yapıyoruz.

Mesela bir kütüphanemizde çocuklar kitaplari teslim edeceklerinde fazla zaman kaybetmemek için kitapi kütüphaneye bırakıp gidebiliyorlarmış. Kitapi'deki teslim alma ekranı üye kodu ile çalıştığı için öğrencinin kimliğini görmek ve okutmak gerekiyordu. Öğrenci ortada olmayınca bu işlem yapılamıyor ve kitabın kim tarafından ödünç verildiğini bulmak için kayıtları kurcalamak gerekiyordu.

Bu sorunu ileten öğretmenimiz eser kodundan da bu teslim/uzatma işlemini yapabilmek istediklerini belirttiler. Fakat aynı kitapdan birden fazla nüsha varsa ve tek kayıt altında kaydedilip adet sayısı ile nüshalar belirtilmişse -ki normali budur- eser kodu girildiğinde pek çok üye karşınıza çıkacaktır. Kitapi hangi üyenin hangi nüshayı ödünç aldığını bizim verdiğimiz bir ayrıca bir sıra numarası ile takip ediyor gerçi ama bu sefer eser kodunun yanında bir de sıra numarası işin içine gireceği için biz daha kolay olacağını düşündüğümüz bir ekran tasarladık.

Teslim / Uzatma ekranına girdiğinizde formun hemen altında hatırlatma amaçlı olarak son 5 işlem zaten görüntüleniyordu. Bunun hemen altına zamanı geçmiş eserler listeleniyordu. Bu kısmı kaldırıp onun yerine teslim zamanı geçsin veya  geçmesin kütüphanenin ödünç durumda olan bütün kitapları ödünç alan üyelerle birlikte eser adına göre alfabetik sırada listeledik. Zamanı geçenlerin süresini kırmızı ile belirttik.

Bu listelerdeki kitap-üye kümelerinin üzerine tıklayarak o üyenin aldığı bütün kitaplar eskisi gibi formda beliriyor. Oradan işleminizi kolayca tamamlayabilyorsunuz.

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.