Anasayfa

Çocuğunuzun Internet Aktiviteleri Nasıl Takip Edilir?

3 years ago
Hasan Civelek

Yeni nesil gençler ve çocuklar yirmi dört saatlerinin uyumadıkları kısmının hemen hemen tamamını online ve internette geçiriyorlar. Çocuğunuz daha çok küçükken ağladığında ona tabletten, telefondan veya bilgisayarınızdan onlara açtığınız çizgi filmleri düşünün. Bizim çocuklarımız internet ve akıllı teknolojilerle doğdu ve bu onların hayatının bir parçası.

Çocuklarımızın bu tüm zamanlarını harcadığı internet ortamını bir şekilde kontrol etme şansımız var mıdır? Evet, telefon casus yazılım uygulamaları sayesinde bu artık mümkündür. Bu cep telefonu casus yazılımlarını çocuklarınızın telefonlarına veya diğer akıllı cihazlarına yükleyerek, onların tüm internet aktivitelerini takip edebilir, kontrol altına alabilirsiniz.

Casus yazılımlar çocuğunuzun telefonundaki her bir işlemden sizi haberdar eder ve çocuğunuz hangi sitelerde dolaşıyor, kimlerle konuşuyor, kimlere ne gibi mesajlar yazıyor gibi daha çok fazla bilgiye erişebilirsiniz.

Casus Yazılım Programları Nedir?

Telefon casus yazılım uygulamaları veya programları, başka birinin telefonunu uzaktan izleyebilme ve internet ve telefon aktivitelerini takip edebilme amaçları ile geliştirilmiş casus yazılımlardır. Ortaya çıkışları tam olarak siz gibi çocuğunun telefonunda neler yapıp kimlerle konuştuğunu bilmek isteyen ebeveynler ve size benzer gruplar tarafından yoğun talep sonucu olmuştur.

Çocuklarına telefon veya tablet almak zorunda kalan anne babalar, bir şekilde onları takip altına almak istemiş, ama bunu da her zaman çocuğun haberi olarak olsun istememişlerdir. Bu durumda casus yazılım geliştiricileri yazılımcılar, bu uygulamaları hem gizli modda hem de normal uygulama modunda kullanılabilecek şekilde geliştirmişlerdir.

Yani siz bir casus yazılım programı kullanarak, dilerseniz çocuğunuzu onu takip ettiğinize dair bilgilendirebilir, dilerseniz de onun ruhu bile olmadan onun telefonuna veya tabletine sızabilirsiniz. Casus yazılım programı gizli modda kullanıldığında, çocuğunuzun bu uygulamanın telefonunda yüklü olduğunu anlaması imkansız hale gelir.

Uygulamalar güncellemelerini çocuk telefonun veya tabletin etrafında değilken, ekranı kapalı iken ve şarja bağlıyken yapılır. Yani casus uygulamalar söz konusu olduğunda, işiniz şansa bağlı değildir. Bu gibi ayrıntıların tamamı yazılımcılar tarafından düşünülüp, bu doğrultuda geliştirilmiş harika casus yazılımlar ortaya çıkmıştır.

Çocuğumun Internet Aktivitelerinden Hangilerini Takip Edebilirim?

Casus yazılımlar size çocuğunuzun tüm internet aktivitelerini takip etmenize izin verir. Örneğin, internet tarayıcısında (Google vb) her şeyi, ziyaret ettiği veya arattığı tüm siteleri, okuduğu haberlerden tutun, baktığı video ve resimlere kadar tüm internet aktivitelerini görebilirsiniz.

Bunların yanı sıra, cihazında yüklü tüm uygulamaları ve içeriklerini de görüntüleyebilirsiniz. Örneğin çocuğun telefonundaki tüm sosyal medya uygulamalarını (Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat, Tiktok, vb) inceleyebilir, çocuğunuzun uygulama içi mesajlaştığı, beğendiği veya takip ettiği gönderilerden tutun, fotoğraflara, kişilere, paylaştığı hikaye, resim, yazı vb tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Ayrıca casus yazılımlar size çocuğunuzun ne kadar süre hangi uygulamalarda vakit geçirdiği bilgisini de verir. Buna yönelik belirli kısıtlamalar getirebilir, çocuğunuzun vaktini boşa harcamasını engelleyebilirsiniz.

Dahası, bu telefonunda yüklü uygulamlarda değişiklikler de yapabilirsiniz. İndirip, kaldırabilir, istemediğiniz kişileri arkadaşlıklarından çıkarabilir, mesajlarını silebilir ve hatta profillerini bile düzenleyebilirsiniz.

Hayal edin ki çocuğunuzun telefonunun bir kopyası sizin elinizde. İşte telefon casus yazılım uygulamaları sayesinde çocuğunuzun telefonun kopyası sizdeymiş gibi işlemler yapabilirsiniz.

Casus Programlar Güvenli Mi?

Casus programları siz kendi çocuğunuzu takip etmek için kullanıyorsanız ve takip ettiğiniz kendi cihazınız veya casus yazılım kontrol paneli bilgileri sizden başka kimsede yoksa herhangi bir güven problemi bulunmamaktadır.

Fakat dikkatli olmanızda fayda var çünkü çocuğunuzun ve sizin özel bilgilerinizin paylaşıldığı telefonunda, siz casus yazılım kontrol panelini herhangi bir üçüncü kişi ile paylaşırsanız, bu şekilde tehlike arz edebilir. Ama bu olasılık da yine sizden kaynaklı olur. Yani casus yazılımlar, siz olmanız gereken gizlilikte hareket ettiğiniz sürece yüzde yüz güvenlidir.

Hatta çocuklarınızın olası tehlikelere karşı savunmasız olduğu durumlarda yardımına koşabilecek ve olumsuz bir duruma anında müdahele edebilecek olduğunuz için, casus yazılım uygulamaları size ekstra güvenlik sağlar.

Sonuç

Çocuklarımızın internet içi güvenliği için teknolojinin bir nimeti olan casus yazılımlardan yararlanmak bizim elimizde. Ebeveynler olarak bilinmezi bilinir yapmak ve çocuklarımızın internet aktivitelerini yakınen takip etmek artık bizim elimizde. En yakınlarımızı sanal tehditlere karşı korumak da ebeveynlik görevlerimizden biridir.

 

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.