Anasayfa

Kitapi'de okuduğunuz eserlere doğrudan yorum yapıp puan verebilirsiniz

7 years ago
Hasan Civelek

Kitapi'de okuduğunuz eserlere doğrudan yorum yapıp puan vermek artık mümkün. Aslında bu özellik aylar öncesinden eklenmişti ancak henüz tamamlanmamıştı. Üyeler puan verebiliyor fakat "yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır" mesajından başka bir şey görmüyorlardı. 

Söylemesi ayıp, diğer meşgalelerden bu özelliği bu kadar yapıp unutmuşuz. Ta ki bir öğretmenimiz ısrarla çocukların sürekli yorum yaptığını ama yapılan yorumları göremediğini söyleyene kadar. Biz de nedir ne değildir diye araştırırken ilgili bölümün eksik kaldığını farkedip hızla tamamladık.

Artık üyeler okudukları bir esere paun verip yorum yaptığında -kütüphanenin ayarlarına bağlı olarak- kütüphane sorumlularına email gidiyor. Sorumlu kişi bu yorumu inceleyip onay verdiğinde bu kez üyeye bilgi maili gönderiliyor. Onaylanan yorumlar o kitabı incelemek isteyen herkes tarafından kitabın bilgilerinin altında görüntüleniyor.

Böylece üyeler o kitabı ödünç almadan evvel söz konusu kitaba kimler ne demiş görebiliyor. Aslında bu ekranda daha pek çok geliştirme düşünüyoruz. Mesela kim ne yorum yapmış, bu önemli bir bilgi olduğu gibi "bu kitabı kaç kişi almış?" sorusunun cevabı da üyeler için karar verme aşamasında bir kriter olabilir. Ayrıca 5 üzerinden verilen puanların bir toplamı da bu ekrana yansıtılacak. İlerleyen zamanlarda en çok rağbet gören kitapları anasayfada gösterebiliriz.

Şimdiden Türkiye genelinde 280 civarında yorum yapılmış. Bu yorumları blog yazılarına yapılan yorumlarla karıştırmayalım. Blog yazıları hem bağımsız hem de bir kitapla ilgili olabiliyor ve her iki türdeki yazılara yorum yapılabiliyor. İsteyen defalarca aynı blog yazısına yorum yapabilir. Kitaba doğrudan yapılan yorum ise farklı. Her üye sadece ödünç alıp teslim ettiği, yani okuduğu kitaba yorum yapabiliyor ve sadece bir kere yorum yapabiliyor. Bir de puan veriyor tabi.. 

Kütüphane sorumluları kitaplara yapılan yorumları kitabın sayfasına girip onaylayabiliyorlar. Bloglara yapılan yorumlar için ise zaten ayrı bir modül var.

Son olarak bir büyük eksiği de şimdi farkettim. Yorum yapanlara rozet vermek gerekir. Henüz kodlanmadı ama ilk fırsatta onu da ekleyeceğiz. Daha önce yorum yapanları da unutmayacağız merak etmeyin :)))

Okuduğunuz eserlere en kolay nereden ulaşabilirsiniz, onu da söyleyelim.

Sağ üst köşedeki menüden profilinize tıkladığınızda altta okuduğunuz kitaplar listeleniyor. Oradan kitapların üzerine tıklayarak yorum yapabileceğiniz sayfaya kolayca ulaşabilirsiniz.

Haydi bol bol yorum yapın. 

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.