Anasayfa

Kitapi tablet uygulaması KitPad hazır

7 years ago
Hasan Civelek

Bilhassa okul kütüphanelerimizdeki en büyük sorunlardan biri görevli memur istihdam etmek. Memur olmadığı durumlarda öğretmenlerin kütüphaneyle ilgilenmeleri gerekiyor. Bu da haliyle yorucu oluyor.

İşte sadece nöbetçi öğrenci gözetiminde kütüphanede kolayca kullanılabilecek yeni iPad uygulamamız KitPad tam da bu soruna çare olması için geliştirildi.

KitPad'de neler yapılabiliyor?

  • Hangi rafta olduğunu bulmak için eser arama
  • Ödünç kitap alma
  • Kitap teslim etme veya süre uzatma
  • Ödünç alınan kitapların sürelerini kontrol etme

Videoda görüldüğü üzere iPad'e mahsus bir stand içinde muhafaza edilebilecek KitPad'le kütüphanede öğrencilerin kendi başlarına işlem yapmalarını sağlayabilirsiniz. Görevlendireceğiniz nöbetçi öğrenciler sadece kitap teslim edildi mi, doğru kitap alındı mı diye kontrol etmesi yeterli. Bütün işi üyenin kendi yapıyor.

Tabi KitPad'in tam olarak kullanılabilmesi için kitapların üzerinde Kitapi'den bastırılan QR etiketlerin olması ve üyelerin de QR etiketli kimlik kartlarına sahip olması gerekiyor.

KitPad'i AppStore'dan iPad'inize yükleyebilirsiniz.

Üye kartı bastırmak her ne kadar düşük maliyetli olsa da yine bir külfet gerektiriyor. Bilhassa maddi imkanı sınırlı olan okullar için üye kartı yerine geçebilecek kitap etiketi gibi etiketler bastırmayı sağlayabiliriz. Üyeler bu etiketleri küçük kartonlara veya kaybetmeyecekleri herhangi bir şeyin üzerine yapıştırarak kimlik kartı olarak kullanabilir. Sonuçta önemli olan QR kodun olması. 

İlerleyen günlerde bu geliştirmeyi de sunmaya çalışacağız. 

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.