Anasayfa

Sınıf ve Şube Bazında Okunan Kitapların Listesi

8 years ago
3 yorum
Hasan Civelek

Dönem sonu yaklaşınca öğretmenlerimizden aynı anda benzer talepler gelmeye başladı. E-Okul sistemi meğer öğrencilerin okudukları kitaplarla dahi ilgileniyormuş. Bunu öğrenmiş olduk. Bu konuda Kitapi'den uygun verileri almak için gelen talebi değerlendirip "Sınıf Kitap Listesi" modülü yazdık.

Bu modül son bir kaç yazıdır bahsettiğimiz ekranlara benziyor. Fakat bunda tarih aralığı ve sınıf / şube gibi bilgiler seçebiliyorsunuz.

Böylece şube bazında dönem başından dönem sonuna kadar bir aralık belirleyip okunan kitapları öğrenbi bilgileri ile birlikte listeleyebilirsiniz. Listenin hemen üzerindeki "Listeyi İndir" bağlantısına tıkladığınızda iki sheet'li bir excel dosyası olarak listeyi indirebiliyorsunuz. Bu iki sheet'ten birincisinde o listedeki kitaplar alfabetik olarak listeleniyor. İkinci sheet'de ise sınıf, şube ve öğrenci adına göre sıralı olarak hangi öğrencinin hangi kitabı okuduğu bilgisi yer alıyor.

E-Okul'a bu bilgiler girilirken önce kitap isimleri, sonra öğrencilerin okuduğu kitaplar girildiği için bu tarz bir excel dosyası daha çok iş görür diye düşündük. Faydalı olmuştur inşallah.

Yorumlarınızı bekliyoruz..

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Hakan Sarı

15 Jan 2016

13:27

Namık Kemal Ortaokulu Kütüphanesi

Karne bilgileri giriliyorken meslektaşlarımıza ilaç gibi gelecek yenilik, ellerinize sağlık...

Hasan Civelek

15 Jan 2016

13:34

http://bthayat.net

50. Yıl İlk-Ortaokulu Kütüphanesi

E-Okul bu verilerle ne yapıyor acaba :) İstatistik mi tutuyor. Peki mesela Kitapi gibi bir yazılım kullanmayan okullarda öğretmenler çocukların hangi kitapları okuduklarını başından beri bir liste olarak mı kaydediyor? Kütüphane dışında çocuk kendi okuduğu kitaplar olursa öğretmene mi bildiriyor :) Böyle bir sürü soru geliyor aklıma :)

Sefa Avcılar

15 Jan 2016

13:59

Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu Kütüphanesi

Kitapi ile tanışmadan önce her sınıfta bir kitaplık oluyordu (Kütüphanemizi açınca kitapları tek merkezde topladık).Çocuklar sınıf kitaplığını kullanıyor oradan kitap alıp okuyorlardı sadece. Kitaplığa ait bir kayıt defter oluyordu ve okuyan öğrencileri sınıf rehber öğretmen veya görevlendirdiği bir öğrenci deftere kaydediyordu. Bu şekilde defter-kayıt şeklinde oluyordu. E-okul' a kitap eklerken de bu defterden yararlanıyorduk.


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.