Anasayfa

2019-2020 1. Dönem Kitapi Karneleri Oluşturuldu

4 years ago
Hasan Civelek

Kitapi olarak her eğitim döneminde karne vermeye devam ediyoruz. Bu sefer karneleri üretmek biraz zamanımızı aldı. Hafta sonu fırsat bulup işlemleri başlatamadığımız için mecburen bütün pazartesi günü Kitapi'yi kapalı tutmak zorunda kaldık. Aslında karne hesaplamaları süresince Kitapi'nin kullanıcılara kapalı kalması gerekmiyor ancak yoğun veritabanı işlemi yapıldığı için sistem kaynaklarını fazla tüketiliyor ve kullanıcıların da sistemde yük oluşturması durumu daha da zorlaştırabiliyor. Bu nedenle 1 gün kapalı kaldığımız için bizi mazur görmenizi diliyoruz.

Gelelim rakamlara; bazı kitap kayıtlarında sayfa bilgisi -yüz milyonlar seviyesinde- astronomik girildiği için genel sayfa ortalamaları başlangıçta biraz ütopik çıktı. Anormal durumları tek tek inceleyip büyük sorunları düzelttik. 

2019-2020 1. dönem karnelerini oluşturmak için 9 Eylül 2019 ve 13 Ocak 2020 tarihleri arasında "öğrenci" olan üyelerin verilerini göz önünde aldık ve toplam 35772 öğrenci için karne oluşturduk.

Uzun lafın kısası geçen döneme göre ortalama 15.38 günde bir kitap okuyoruz (bir önceki dönem 15.20).

Bir kitabın ortalama sayfa sayısı 119.47 (bir önceki dönem 123.13). 

Toplam okunan kitap adedi 3.32 (bir önceki dönem 3.81)

Toplam okuduğumuz sayfa 373 (bir önceki dönem 436)

Rakamlar keşke daha yüksek olsa ama neredeyse geçen dönemle aynı diyebiliriz.

Karneleri her üye kendisi görebildiği gibi kütüphane sorumluları sınıf bazında toplu olarak çıktı alabiliyorlar. Eğer okulunuzda Kitapi karnesi verirseniz lütfen fotoğraflarını çekip info @ kitapi.net adresinden bize göndermeye veya Instagram hesabımızı, Twitter hesabımızı etiketleyerek sosyal medyada paylaşmayı ihmal etmeyin.

Teşekkür ederiz.

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.