Anasayfa

Tezinizi bir intihal programı aracılığıyla yürütmek ne kadar önemli?

3 years ago
Hasan Civelek

Tez, öğrencilerin akademik oturumlarının sonunda sundukları araştırma çalışmasıdır. Yetkili araştırmaya dayanmaktadır. Öğrenciler veya öğretmenler, daha kapsamlı bir çalışma yapmak için tezlerine veya tezlerine referanslar ekleyebilirler. 

Çalışmayı denetçilere teslim ederken akılda tutulması gereken temel nokta, eserin orijinal veya intihal içermemesidir. Eserdeki telif hakkı sorunları katlanılamaz. Bu hata tespit edildikten sonra derece iptal edilebilir veya geciktirilebilir. Bu nedenle, öğrenciler, öğretmenler veya işletme sahipleri gibi tüm kullanıcıların herhangi bir intihal denetleyicisi ile intihali kontrol etmeleri önerilir. 

İntihal türleri:

İntihalİntihal, aşağıdaki durumlardan biri olarak bulunabilir:

  • Basitçe veya doğrudan, yazar, çalışmasında olduğu gibi başkasının bilgilerini kullanmıştır.

  • Yazar, diğer yazarın bilgilerinin etrafına tırnak işaretleri koymayı unutabilir.

  • Yazar, tezinde kullandığı bilgi kaynağına atıfta bulunmamıştır.

  • Son durum, yazarın bilgilerini kendi başka bir makalesinde kullanacağı için de ortaya çıkabilir.

Bu nedenle, tüm katılımcıların yukarıdaki türden sorunlardan kurtulmak için en iyi ücretsiz intihal denetleyicilerini kullanmaları önerilir.

Tezinizi göndermeden önce ücretsiz bir intihal detektörü aramak neden önemlidir?

Elbette, tez bilgi veya içerikle dolu olacaktır çünkü araştırma bilgileri veya içeriği olmadan, tek grafik veya tablolar sonuçları buna göre sunamaz. Tez yazmanın amacı anlamsız kalacaktır. Öyleyse içeriğin kalitesinden bahsedelim. Saf olmalı. Arama motorları tarafından intihal edilmiş hiçbir içerik rapor edilmemiştir. Bu hata bir öğrencinin veya öğretmenin tüm kariyerini mahvedebilir. Enstitülerin çoğu, kopyalanan çalışmayı teslim eden öğrencileri uzaklaştırıyor.

İntihali manuel olarak tespit etmek kolay bir iş değildir. Bir insan, milyarlarca web sayfasındaki telif hakkı sorunlarını tespit etmek için çalışmayı kısa sürede kontrol edemez. Böylece, bir intihal dedektörü bu görevi birkaç saniye içinde gerçekleştirebilir. Yazardan sadece verileri girmesi ve bir sonuç almak için birkaç saniye beklemesi istenecektir.

Bir intihal algılayıcısını kullanmak için gerekli çalışma adımları:

Bir yazarın herhangi bir intihal aracını kullanmadan önce akılda tutması gereken önemli adımlar aşağıda yazılmıştır:

  • Yazar, kopyalanan verileri aracın verilen alanına yapıştırmalıdır.

  • Ayrıca intihali kontrol etmek için bütün bir dosya yükleyebilir.

  • İçeriğini telif hakkı sorunları açısından kontrol etmek için belirli bir URL de yapıştırılabilir.

  • Daha sonra kullanıcı işlemi başlatmak için "İntihal Kontrol Et" düğmesine tıklar.

  • Sonuç birkaç saniye içinde gösterilecektir.

İyi intihal dedektörlerinin özellikleri:

 özellikleri: En iyi intihal aracının niteliklerinden bahsedelim:

  • Milyonlarca web sayfası - İçeriği, ilgili verileri içeren milyonlarca web sitesiyle eşleştirir.

  • Yeniden yazma özelliği - İntihali önlemek için bilgilerin otomatik olarak yeniden yazılmasını sağlar.

  • Yüzde olarak sonuç - En iyi araç, sonuçları yüzde biçiminde gösterecektir. Örneğin, içeriğin% 10 intihal olduğunu size söyleyebilir.

  • Vurgulanan ifadeler - İyi bir dama, intihal edilen ifadeleri vurgular.

  • Birden çok biçim - gerekli içerik dosyanızı .pdf, .tex, .doc, .docx, .rtf, .odt, .txt vb. Gibi aşağıdaki biçimlerden herhangi birinde yüklemenizi sağlar. 

  • URL entegrasyonu - Kullanıcıya izin verir intihal olup olmadığını kontrol etmek için belirli bir URL'yi entegre etmek.

  • URL'yi Hariç Tut - Bu, kullanıcının belirli bir web sitesini araç tarafından sağlanan alana yerleştirerek hariç tutmasına olanak tanıyan başka bir en iyi özelliktir. Bu sitenin içeriğini intihal kontrolüne bırakacaktır. 

Önerilen intihal programı:

SearchEngineReports:

Bu intihal programı, kullanıcının bir aramada 2000 kelimeye kadar içerikteki kopyaları ücretsiz olarak kontrol etmesini sağlar. Diğer intihal tespit programları çoğunlukla kullanıcının bir seferde 1000 kelimeye kadar ücretsiz olarak kontrol etmesine izin verir. ücretsiz intihal programı açın SearchEngineReports.net tarafından, kullanıcılarının dosyalarını yerel depolama ve Dropbox'tan da yüklemelerine olanak tanır.

Güvenlik konusu da dikkate alınır. Bu nedenle, intihal kontrolü tamamlandıktan hemen sonra kullanıcının içeriği veritabanından silinir. Aynı zamanda benzersiz içeriği yüzde olarak gösterir. Kullanıcı dosyayı bittikten sonra indirebilecektir.

SmallSEOTools:

Bu intihal programı da iyi performans gösteriyor. Kullanıcılarına bir seferde 1000 kelimeyi kontrol etme imkanı verir. Kullanıcılar belirli URL'yi ekleyebilir. Dışlama URL seçeneği de mevcuttur. Dosyaların tüm formatları desteklenmektedir. Milyarlarca web sitesinin içeriğini kontrol eder.

DupliChecker:

Bu araç, 1000 kelimeye kadar içeriği ücretsiz olarak intihal kontrol eder. 10.000 kelimeye kadar içeriği kontrol etmenizi sağlayacak ücretli sürümünü satın almalısınız. Bu araçta URL entegrasyon özellikleri de mevcuttur.

 

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.