Anasayfa

Kapı Kapı Dolaşıp Kitap Topladık

8 years ago
Hasan Civelek

Kampanyamız biterken önceden söz alıp da uğramaya fırsat bulamadığımız ne kadar kapı varsa hepsini bir güne sıkıştırmaya çalıştık. Gerçi hepsi değil, hala bir iki yerden gelecek kitaplar var. Yeni senenin ilk haftası da onları alırız inşallah.

Bugün kar yağacağı haberlerine rağmen olabildiğince erken kalkıp yola revan olduk. İlk durağımız Sultanahmet'teki Timaş Yayın Grubu idi. Timaş'tan Arzu Cihangir hanım kampanyamız için güzel bir koli hazırlamıştı. Hem Timaş'ı biraz dolaştık hem de kitaplarımızı aldık. Timaş'ın Sultanahmetteki binasının giriş katı aynı zamanda güzel bir sohbet mekanı. Orada yazarlarla buluşmalar ayarlanabilir. İstanbul'daki okulların, öğretmenlerin dikkatine sunarız :)

İkinci durağımız nerdeyse bir aydır ha bugün ha yarın deyip gidemediğimiz Türkiye'nin en saygın teknoloji dergilerinden Log'un Maslak'taki ofisi idi. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Volkan Yılmaz'ın yoğun takvimine minik bir sohbet de biz sıkıştırıp tomar tomar log dergisi ile oradan ayrıldık. Log'u daha enine boyuna dolaşmak istiyorduk ama hepimizin programları kalabalıktı.

Diğer duraklarımız karşıdaydı. Kar yağışı başladığından İstanbul'umuzun trafiği hemen sıkıştı :) Fakat durumdan hiç şikayetçi değildik. Zaten bir an önce kar yağsın istediğimiz için bütün günü dışarda geçirmek bizim açımızdan harikaydı. Trafik sıkışıklığını hiç bu kadar dert etmediğimiz başka bir gün hatırlamıyorum.

Üçüncü durağımız teknolojik kitapları ile yakından takip ettiğimiz Dikey Eksen Yayınevi idi fakat kar nedeniyle buraya vaktinde yetişemedik. Daha önce de bazı girişimlerimiz olmuştu ve yine mesai bitiminden evvel varamamıştık. İnşallah oraya da en kısa zamanda tekrar uğrayıp önceden söz verildiği üzere kitaplarımızı alıp okullarımıza ulaştıracağız.

Dördüncü durağımız bugün tur yapacağımızı öğrenince kampanya bitmeden kitapları teslim etmek isteyen Canan Hanım'dı. Trafikten işyerine yetişemeyince peşini bırakmayıp evine gittik :) Onca meşguliyetlerinin arasında bizi misafir eden Canan Hanım ve eşi Onur Bey'e çok teşekkür ederiz.

Beşinci durağımız daha bir iki hafta önce bize kedi sevme ziyafeti veren ve koca çantalar dolusu kitap hediye eden Papatya Hanım'dı. Yine içi kitap dolu çantalar hazırlamış. Onları ve güzel dualarını alıp son durağımıza gittik.

Altıncı ve son durağımız Audrey Hanım'dı.. Sağolsun o da kucak dolusu kitapla bizi uğurladı ve böylece 12 saatlik maratonumuz 130 km'lik bir yolculuğun ardından sona erdi.

Kampanyamıza ilk gününden bu güne destek veren bütün yardımseverlere çok teşekkür ederiz. İsimlerin tamamını ilerleyen yazılarda paylaşacağız.

Şimdi eksik bir kaç yeri daha tamamlayıp kitapları gerçek sahiplerine göndermek üzere Kitapi kolilerine yerleştirmeye geldi sıra.. O anları da yine buradan sizinle paylaşacağız inşallah..

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.