Anasayfa

Kütüphaneniz için subdomaininiz hazır!

8 years ago
Hasan Civelek

Kitapi kullanan kütüphanelerimizin portal sayfaları olacağından daha önce bahsetmiştik. Ayrıca blogları olacağından da bahsetmiştik ve pilot kütüphanemizin blogunu yayına almıştık: http://kadircavusoglu.kitapi.net.

Tıpkı yukarıdaki web adresi gibi her kütüphanemize kendi seçecekleri bir  kitapi.net "subdomain"i imkanı sunuyoruz. Tabi ki her zaman olduğu gibi herhangi bir ücret ödemeleri gerekmiyor :)) "Kütüphane Sorumlusu" üyeleri Ayarlar menüsündeki Seçenekler bağlantısına tıkladığında her zamanki formun altında yeni bir alan daha görecekler. Yandaki görselde kırmızı ile işaretledik. Bu alana kütüphanelerini en iyi temsil edecek subdomain kelimesini girip kaydedebilirler. Kaydetme işlemi başarılı bir şekilde tamamlanınca kütüphanenizin yeni adresi hazırdır.

Subdomain seçerken başkasının daha önce kullandığı bir isim olmaması gerekiyor. Sistem bu konuda size uyarı verecektir. Ayrıca biliyorsunuz subdomain bir web adresi olacak, o nedenle Türkçe özel karakterler (öçşiğü) ve boşluk, virgül gibi diğer işaretler kullanılamıyor. Orta tire "-" kullanabilirsiniz ama web adresi olarak pek tavsiye edilmez. Çok uzun tutmak da ziyaretçileriniz için zahmet olacaktır. Kısa ve anlamlı olması en idealidir.

Bu size özel web adresini daha sonra değiştirebilirsiniz ama şunu unutmayın; Google, Yandex gibi arama motorları sizin web adresinizi "cache" yaparak yani bir manada ezberleyerek blogunuzun, kütüphanenizin linklerini aklında tutarlar. Ziyaretçiler arama yaptığında ezberlerindeki bu bilgiyi sunarlar. Siz web adresinizi sürekli değiştirirseniz ziyaretçiler size ulaşmakta zorluk yaşar. O nedenle subdomain seçiminde titiz olup en ideal olanı seçtiğinizde bunu değiştirmemeniz tavsiye edilir.
 

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.