Anasayfa

BBY ZİRVE 2017 Marmara Üniversitesi'nde gerçekleştirildi

6 years ago
Hasan Civelek

Marmara Üniversitesi Bilgi Yönetimi Kulübü'nün düzenlediği BBY ZİRVE 2017 etkinliği Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

İki oturum olarak düzenlenen zirve Karabük Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Özcan Büyükgenç'in renkli sunumuyla başladı. Farklı tasarımıyla sosyal medyada rağbet gören Karabük Üniversitesi Kütüphanesi'ndeki gelişmeleri anlatan Büyükgenç yabancı ülkelerdeki kitap okuma alışkanlıklarıyla ülkemizdeki durumu karşılaştırdı.

Zirvede ikinci olarak söz alan Ankaref temsilcisi Özlem Çaltı Gürel RFID sisteminin kütüphanelerde nasıl uygulandığına dair bilgi verdi.

İlk oturumun son konuşmacısı olarak Kitapi kurucu ortağı Hasan Civelek gönüllü geliştirilen ve 2000'den fazla okul kütüphanesinde günde ortalama 600 kişi tarafından kullanılan sistemimizi kısaca tanıtarak güncel rakamlar hakkında detaylı bilgiler sundu.

Öğle arasının ardından zirvenin ikinci oturumunda ilk olarak Iron Mountain temsilcileri Seda Karakaya Önder ve Murat Aslan söz alarak kamu ve özel sektör firmalarına sundukları arşivleme hizmetlerini tanıttı.

Son olarak sosyolog Aslı Uzun Sultangazi Belediyesi bünyesinde, anaokullarında kütüphane bilincini geliştirmeye yönelik başlattıkları Oyuncak Kütüphanesi'ni anlattı.

Zirvede söz alan katılımcılara plaket verildi.

Bilgi Yönetim Kulübü Başkanı Hasan Baki Koçak'ın ve arkadaşlarının düzenlediği BBY ZİRVE 2017'de emeği geçen herkese çalışmaları için ve Kitapi'yi davet ettikleri için teşekkür ederiz.

 

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.