Anasayfa

Kitap kampanyamızda toplanan kitapların ilk dağıtımını bizzat yaptık - video

8 years ago
Hasan Civelek

İki ay kadar evvel başlattığımız hediye kitap kampanyamızı yıl sonunda bitirmiştik. Bütün kitaplar işyerimizde duruyordu. Ofiste tadilat başlayınca kitapları tasnif edemeden kolilere doldurup inşaatın bitmesini bekledik. Yarıyıl tatilinden önce kitapları göndermek istiyorduk ama fırsat olmadı.

Tatilden bir gün önce, yani dün en azından kampanyamıza dahil olan İstanbul içindeki tek okulumuza bizzat kendimiz kitapları götürelim, hem de tanışalım istedik. Davutpaşa'daki işyerimizden kolileri arabamıza doldurup Arnavutköy'deki İbrahim Özaydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne varmak üzere yola çıktık.

Toplanan kitapların büyük bir kısmı ortaokul seviyesine uygun değildi. Ayrıca yine büyük bir kısmı teknik kitaplardan oluşuyordu. O nedenle elimizdeki kitapların çoğu bu kütüphaneye ayrıldı. Sağolsun okul müdürü Talha Bey ulaşabildikleri diğer ihtiyacı olan okullara da kendilerinin yardım yapacağını bildirerek bizi çok sevindirdi.

Ziyaretimizde okulun kütüphanesini de inceleme fırsatı bulduk. Z-Kütüphane kapsamında hazırlanmış, çok kaliteli, renkli bir ortamdı. Özenle hazırlanmış raflar, rahat koltuklar, bilgisayarlar ve bunların başında sakin sakin çalışan gençler vardı. Kütüphane görevlisi olarak Kitapi'yi bir öğrenci kullanıyordu. Bunu duyunca ve bizzat görünce çok sevindik. Okul internetinin verdiği yavaşlıktan başka bir sorun yaşamadıklarını bildirdiler. MEB tarafından sağlanan internet malesef hız konusunda sıkıntı olabiliyor. Okul müdürümüz MEB'le temasa geçilip Kitapi sunucularına öncelik verilmesi sağlanabilir konusunda fikirlerini söylediler. Elimizden geleni yapacağız. Yeri gelmişken belirtelim, MEB'in sağladığı internette güvenlik nedeniyle pek çok port kapalı. Bunların arasında bizim daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz akıllı telefonlarla QR kod okuma mekanizmasının çalışması için gereken port da var malesef. MEB'le temas kurabileceğimiz bir kanal bulursak bu durumu da kendilerine iletmek istiyoruz.

Kütüphanedeki gençlerin ve öğretmenlerimizin yardımıyla arabamızdaki kolileri hızlı bir şekilde okula teslim edip vedalaştık. Hem okul müdürümüze, hem de Sedat Bey'e ve diğer öğretmenlerimize misafirperverlikleri için buradan bir kez daha teşekkür ederiz.

Diğer okullarımıza da en kısa zamanda kolilerini göndereceğiz inşallah.

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.