Anasayfa

Profilinizi güncellerken

8 years ago

Kitapi'ye üye olurken belki gözünüzden kaçmış olabilir; o formda Üye Tipi seçmeniz isteniyor ve öntanımlı olarak "Öğrenci" seçili geliyor. Pek çok kullanıcı kayıt aşamasını en hızlı şekilde geçmek için burayı atlayabiliyor. Halbuki orda eğer kütüphaneyi yönetmek istiyorsanız "Kütüphane Sorumlusu" olarak işaretleyin diyoruz :) Diğer seçenekler daha çok kullanıcıları yani üyeleri ayırt etmek için kullanılıyor. İleride farklı işlevleri de olacak tabi..

Dolayısı ile Kütüphane Sorumlusu olarak kaydolmayanlar login olduktan sonra eser ekleme, üye ekleme ve diğer yönetim işlerine ulaşamadıkları için problem yaşıyorlar. Bazı üyelerin başka bir email adresi ile tekrar kayıt olduğu durumlar da ortaya çıkabiliyor.

Hal böyle olunca profil sayfasındaki bu eksikliğimizi biran önce giderelim dedik. Artık profil sayfanızdan Üye Tipi bilginizi rahatça değiştirebilirsiniz.

Burda aklınıza şu soru gelebilir. Peki isteyen rahatça Kütüphane Sorumlusu olabiliyor mu? Bu bir güvenlik açığı oluşturmaz mı?

Şöyle izah edelim; Eğer bağlı olduğunuz kütüphanede zaten bir Kütüphane Sorumlusu kayıtlıysa kendi kendinizi kütüphane sorumlusu olarak atayamıyorsunuz. Sistem bunu engelliyor. Ancak hali hazırdaki Kütüphane Sorumlusu sizin üyelik bilgilerinizi güncelleyip Kütüphane Sorumlusu yapabiliyor. Yok eğer bağlı bulunduğunuz kütüphanede hiç Kütüphane Sorumlusu olarak kayıtlı bir üye yoksa o zaman sorun yaşanmıyor.

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.