Anasayfa

QR Reader İyileştirmesi

8 years ago
Hasan Civelek

Geçtiğimiz günlerde hem iOS hem de Android için Kitapi QR Reader uygulamalarımızı ücretsiz olarak yayınladığımızı duyurmuştuk. Bu uygulamalar Kitapi sistemindeki kimlik ve eserlerde bulunan QR kodları akıllı telefonunuzda kolayca okutmanızı ve bilgisayar ekranına yansıtmanızı sağlıyordu. Daha önce bu işlem için ücretli alternatif uygulamalar önermiştik. Sırf QR kod okutmak için para ödememeniz ve Kitapi'ye mahsus bir hizmet olması için kendi uygulamamızı da bir an önce yetiştirmeye çalıştık.

Uygulamaları hazırladık ama şöyle bir problemimiz vardı. Malum, Kitapi daha çok okullarda kullanılıyor. Elbette ki Yunus Emre Kültür Merkezi gibi onlarca şubesi, on binlerce kitabı ve binlerce üyesi olan kurumlar da Kitapi'yi kullanıyor ama okul kütüphanelerimizin bizim için ayrı bir önemi var. Okullarımızda bir süredir MEB'in sağladığı internet kullanılıyor. MEB ağında hem aşırı yavaşlık var hem de genel kullanımın dışındaki portlar güvenlik amacıyla kapalı tutuluyor. Kitapi QR uygulamaları özel bir port kullandığı için MEB ağında malesef hizmet veremiyordu.

İşte bunun önlemini almak için elimizi bir kez daha cebimize atıp sadece bu iş için ayrı bir sunucu tuttuk. Biraz teknik olacak ama MEB'in izin verdiği portta bu hizmeti vermeye başladık. Artık Kitapi QR Reader uygulamalarımızı MEB ağında da rahatlıkla kullanabileceksiniz. Üstelik bu iyileştirmemiz sayesinde biraz daha hızlı bir QR aktarımı bekliyoruz.

Kısa bir süre sonra uygulamaları daha da iyileştirip daha hızlı bir çözüm sunmaya çalışacağız. Bu arada sevgili Milli Eğitim Bakanlığı yöneticileri Kitapi kullanan yüzlerce üyemize kolaylık olması için Kitapi sunucularına erişim konusunda kendi ağlarında bir hızlandırma çalışması yaparlarsa çok makbule geçecektir. Bu konuda öğretmen ve okul yöneticilerimizden de ellerinden geldiği kadar MEB'e sesimizi duyurmalarını rica ediyoruz. Böylece size daha hızlı bir hizmet sunma imkanımız olacak.

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.