Anasayfa

Artık Kitapi bloglarımıza yorum yazabiliyoruz

8 years ago
3 yorum
Hasan Civelek

Uzun zamandır dilimizde dolaştırdığımız "ileride yazılara, eserlere yorum yazabileceğiz" taahhütümüzü nihayet gerçekleştirdik. Şimdilik sadece blog yazılarına yorum özelliği koyduk. Alt yapısı aslında hazır, eserlere ve genel kataloğa da yorum özelliği getirdik ama yorum sistemi biraz çetrefilli olduğu için bloglar altında iyice test etmeden diğer kısımlara açmak istemiyoruz.

Bilhassa Kütüphane Sorumlusu üyeler için biraz detaylı bilgi verelim. Normalde şimdiye kadar herşey kendi kütüphaneniz çerçevesinde geçerken artık bu yorumlar sayesinde yavaş yavaş başka kütüphanelerle, başka üyelerle de etkileşim içine giriyoruz. Böylece taaa 6-7 ay önce ortaya koyduğumuz "sosyal kütüphane" kavramının da içini doldurmak nihayet nasip oldu diyebiliriz.

Kitapi panelinde öğrenci üyeler dahil herkes "Yorumlar" modülünü görebiliyor. Şöyle ki;

Bir kütüphane sorumlusu sadece kendi şahsen sahibi olduğu yorumları ve kendi kütüphanesindeki yazılara gelen bütün yorumları görebiliyor. Bu yorumları yazanlar başka kütüphane üyeleri de olabilir. Onları görüp onaylamak, yahut silmek Kütüphane sorumlusunun vazifesi.

Kütüphane sorumlusu dışındaki herhangi bir üye (öğrenci, öğretmen, veli) de sadece kendi yazdığı yorumları görebiliyor, hangi kütüphaneye yazmış olursa olsun. Kendine ait yorumları görmekle kalmıyor, eğer bu yorumlar henüz ilgili kütüphane tarafından yayına alınmamışsa yorumu panelden düzeltebiliyor, hatta silebiliyor. Eğer yorum yayına alınmışsa herhangi bir şey yapamıyor.

Yorum yazmak için illa Kitapi üyesi olmak da gerekmiyor. İsim, email gibi bilgileri yazarak yorum bırakabilirler. Eserlere ve blog yazılarına yorum yazılılp yazılamayacağı, yazılacaksa kimlerin yorum yazabileceği gibi sınırlamalar Kütüphane Sorumlusu tarafından Ayarlar / Seçenekler altından yapılabiliyor. Eserler için olan ayar henüz aktif değil. Bunu da tekrar hatırlatmış olalım.

Yorum yazarken gereksiz yani spam mesajları önlemek için internette sık kullanılan "captcha" yani "güvenlik kodu" yöntemini kullandık. Tabi bu giriş yapmayanlar için görüntüleniyor sadece.. En hızlı bir şekilde yorum yapmak için giriş yapmak en iyisi..

Biraz kafa karıştıracak ama yine de yazayım.. Kitapi sistemi tek bir sistem olduğu halde biz blogu olan her kütüphaneye ayrı bir alt domain imkanı veriyoruz. Böylece o kütüphaneler kendi blog yazılarını kendi domainleri altında sunabiliyorlar. O nedenle yorum yazarken o kütüphane domaininden de giriş yapmak gerekiyor ki sistem bizi tanısın. Bunu kolaylaştırmak için yorum yapacağınız yerin hemen üstüne küçük bir login butonu yerleştirdik.Oradan login olduğunuzda giriş yapar yapmaz blog sayfasında kaldığınız yere geri döneceksiniz.

Kitapi üyelerinin giriş yaparak yorum yazmaları çok önemli, çünkü yorum yaptıkça bunlar sayılacak ve ilerde çeşitli rozetler olarak size geri dönecek inşallah :)

İşte bu saydığımız kaideler gerçekten bu şekilde çalışıyor mu test etmemiz gerekiyor :) Ben elimden geldiğince testlerimi yaptım ama kullanıcılarımız da bizzat test ederse çok makbule geçer.

Haydi klavyeler tıkırdasın, yazılarımız yorumlarla şenlensin..

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Sefa Avcılar

06 Dec 2015

08:32

Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu Kütüphanesi

Güzel bir çalışma olmuş. Bu sayede bloglardaki ilgili haberlere öğrenciler de yorum yazabilecek. Kitapi ailesi olarak giderek sosyalleşiyoruz.

Hasan Civelek

06 Dec 2015

08:34

http://bthayat.net

Hasan'ın Kitaplığı

Eser ve katalog yorumlarıyla birlikte daha da güzelleşecek inşallah :)

mehmet

18 Dec 2015

11:11

yorumlar sayesinde kitaplarla ilgili düşüncelerimizi arkadaşlarımızla paylaşabileceğiz


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.