Anasayfa

Kitapi Sunucu Hızı Hakkında

8 years ago
Hasan Civelek

Bazı kullanıcılarımız Kitapi sunucusunun yavaş olduğuna dair mailler gönderiyor. Kitapi sunucumuz Digital Ocean'ın İrlanda veri merkezinde host edilmektedir. Herhangi bir hız sorunu yoktu, çünkü biz de gün içerisinde defaatle kullanıyoruz. Keşke aşırı kullanılsa da biz de sunucumuzun kapasitesini daha da yükseltsek ama şuan için buna ihtiyaç yok.

Peki neden bazı kullanıcılarımız yavaşlıktan şikayet ediyor.. Bunun en büyük nedeni malesef MEB'in okullarda MEB ağı dışında internete izin vermemesi. MEB muhtemelen bir proxy yapısı üzerinden trafiği sağlıyor. Bütün okullar sabit bir bant üzerinden çıkmaya çalıştığı için okulun hızı yüksek bile olsa trafiği MEB kontrol ettiği için ister istemez yavaşlık oluşuyor.

Bazı kullanıcılarımız MEB'e durumu iletip Kitapi'ye trafikte öncelik verilmesini sağlamamızı istediler. Böyle bir şey teknik olarak mümkün müdür bilemiyoruz, herhalde mümkündür. Fakat bu talebi iletebileceğimiz bir MEB yetkilisi ile kontak kuramadık henüz.

Siz değerli kullanıcılarımızdan bize bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyoruz. MEB'le kontak kurabileceğimiz etkili bir iletişim kanalı biliyorsanız lütfen info [@] kitapi.net adresinden bizimle iletişime geçin.

Teşekkür ederiz.

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.